fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Cathay Pacific en Qantas sluiten codeshare-overeenkomst

Het Aziatische Cathay Pacific en het Australische Qantas hebben een codeshare-overeenkomst gesloten, zo melden beide luchtvaartmaatschappijen.

Australië
De codeshare-overeenkomst maakt het voor reizigers makkelijker om over te stappen op een vlucht van één van de twee maatschappijen. Zo zal Cathay Pacific en Cathay Dragon voor Qantas vluchten uitvoeren vanuit Hong Kong naar 10 steden in verschillende Aziatische landen. Hieronder vallen India, Myanmar, Sri Lanka en Vietnam. Ook op de langeafstandsvluchten van Cathay van Hong Kong naar Perth en Cairns in Australië plaatst Qantas zijn code.

Azië
Vanuit Azië voegt Cathay Pacific de vluchtcodes op dertien binnenlandse routes die Qantas binnen Australië uitvoert, zoals van Adelaide naar Sydney en van Hobart naar Melbourne. Vanaf 28 oktober is de codeshare-overeenkomst van kracht.

747
Onlangs liet Qantas nog weten een Boeing 747 in te zetten op de binnenlandse route tussen Perth en Sydney. Deze route is echter niet opgenomen in de codeshare-overeenkomst.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button