AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste grotere Q400 aan Indiase airline geleverd

De eerste Bombardier Q400 met meer capaciteit is aan het Indiase SpiceJet geleverd, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer. Het is de eerste grotere Q400 met 90 zitplaatsen.

Groter
SpiceJet heeft de eerste grotere Bombardier Q400 in ontvangst genomen. De huidige Q400’s hebben maximaal 78 stoelen, maar met de nieuwe configuratie is dat aantal opgehoogd naar 90 stoelen. Passagiers in het vliegtuig leveren een inch aan beenruimte in. Tegelijkertijd is één van de deuren verschoven en is de vrachtruimte naar achteren geschoven.

SpiceJet
Op dit moment is het Indiase SpiceJet de enige klant voor de Q400 met de nieuwe configuratie met 90 stoelen. Vorig jaar bestelde de Indiase low cost maatschappij 25 van deze toestellen met de kooprechten voor nog eens 25 van de Q400’s met meer capaciteit. Als SpiceJet ook de kooprechten verzilvert komt de totale waarde voor de verkoop van de 50 toestellen uit op 1,46 miljard euro.

Azië
Bombardier liet al in 2016 weten dat Azië een gedroomde afzetmarkt voor het toestel met 90 zitplaatsen is. Het bedrijf verwacht dat het toestel vooral nuttig is op korte routes tussen kleinere steden waar veel vraag naar tickets is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button