NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Nét meer reizigers via Schiphol dan Frankfurt in augustus

Via Schiphol reisden er in de maand augustus nét iets meer reizigers dan via de luchthaven van Frankfurt, dat blijkt uit de maandcijfers van de luchthavens.

Nipt
Schiphol ontving vorige maand 6.844.251 reizigers, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van vorig jaar augustus. Flughafen Frankfurt am Main ontving in augustus 6.798.610 reizigers, een stijging van 8,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Met 45.641 meer vervoerde passagiers pakt Schiphol nipt de derde plaats van drukste Europese luchthavens in augustus en sluit Frankfurt de top 4 af.

Heathrow
Heathrow Airport in Londen ontving de meeste reizigers in augustus, namelijk 7,67 miljoen mensen. Een stijging van 2,6 procent ten opzichte van augustus 2017. Het was de 22e maand op rij dat er meer dan 7,5 miljoen mensen de Londense luchthaven passeerden.

Parijs
Het aantal personen dat via beide Parijse luchthavens vloog kwam in augustus uit op net geen 10,3 miljoen. Op vliegveld Charles de Gaulle mocht men 4,5 procent meer mensen ontvangen, namelijk bijna 7,2 miljoen, en via Orly reisden er net geen 3,1 miljoen mensen, een stijging van 3,6 procent.

Vliegbewegingen
Zowel op Heathrow als op Schiphol nam het aantal vliegbewegingen af. Er werden op Heathrow 41.719 vluchten uitgevoerd, een daling van 0,6 procent. Op Schiphol werden er 2,5 procent minder vliegbewegingen genoteerd dan in augustus vorig jaar, namelijk 45.713. Op beide luchthavens van Parijs werden er gezamenlijk 65.289 vluchten uitgevoerd, een stijging van 3,9 procent. Van en naar Frankfurt vlogen er 46,389 vliegtuigen, wat een stijging van 8 procent betekend ten opzichte van vorig jaar augustus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close