AirlinesOpmerkelijkOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Paus bezoekt Baltische staten met Alitalia en airBaltic

Paus Franciscus brengt komend weekend een bezoek aan de Baltische Staten. Zoals altijd vliegt hij met Alitalia naar zijn beginbestemming en de lokale maatschappij, in dit geval airBaltic, vliegt hem verder naar zijn andere bestemmingen, zo meldt de Letse luchtvaartmaatschappij.

Alitalia
De eerste vlucht van het pauselijke bezoek aan de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen, zal door Alitalia uitgevoerd worden. Vlucht AZ4000 van Rome Fiumicino vliegt op 22 september om 07:30 uur naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Daar landt de paus drie uur later om 11:30 uur, lokale tijd.

airBaltic
Nadat hij op zaterdag is aangekomen in Litouwen, vliegt de paus op maandag van Vilnius naar de hoofdstad van Letland, Riga. Die vlucht wordt door airBaltic uitgevoerd met een Airbus A220-300, en neemt 50 minuten in beslag. Na zijn bezoeken in Riga wordt de Paus met een helikopter terug naar het vliegveld van Vilnius gevlogen, waar hij op dinsdag weer in de A220-300 stapt en in 1 uur en 20 minuten naar de Estse hoofdstad Tallinn vliegt.

Rome
Na in Tallinn verschillende bezoeken te hebben afgelegd en een preek op het Vrijheidsplein wordt hij weer terug naar het vliegveld van Tallinn gebracht waar hij weer, met de Airbus A220, naar Rome Fiumicino wordt gevlogen. Het is 25 jaar geleden dat een Paus de Baltische Staten bezocht, toen was dat Paus Johannes Paulus II.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/