AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Qantas besluit in 2019 over nieuwe Europese bestemmingen

Qantas neemt waarschijnlijk begin volgend jaar een besluit over het openen van nieuwe Europese routes vanuit Perth. Dat zegt ceo Alan Joyce in gesprek met Australian Business Traveller.

Parijs
De eerste nieuwe bestemming zou op zijn vroegst eind 2019 moeten worden toegevoegd aan het Qantas-netwerk. Parijs en Frankfurt staan hoog op het verlanglijstje, al lijkt een directe verbinding met de Franse hoofdstad al zo goed als rond. Amsterdam lijkt voorlopig niet aan de orde.

Frankfurt
Naast Parijs hoopt de topman als derde Europese bestemming een directe verbinding met Duitsland te verwezenlijken. De voormalige lijndienst naar Frankfurt wordt daarvoor mogelijk een nieuw leven in geblazen. Tot 2013 vloog Qantas nog via Singapore naar de Duitse stad.

Bezet
Volgens Joyce geven de goede boekingscijfers op de route Londen-Perth aan dat er veel potentie is voor een nieuwe verre bestemming. Vorige maand kwam deze route in het nieuws, omdat de verbinding ondermaats zou presteren. Er werd gesproken over een tegenvallende bezettingsgraad op een groot deel van de vluchten.

Echter, volgens Joyce zijn de toestellen voor ten minste 92 procent gevuld. “We waren echt verbaasd hoe goed de nieuwe dienst is ontvangen. Dat is ongehoord voor een nieuwe route”, reageerde de ceo eerder in The Australian Financial Review.

Dreamliners
Het is nog afwachten tot eind volgend jaar, of misschien begin 2020, voordat de nieuwe bestemming een feit is, aangezien de laatste acht Boeing 787’s voor dergelijke ultra-lange vluchten nog geleverd moeten worden. Qantas heeft momenteel zes Dreamliners, maar die worden al volop ingezet op andere routes.

Boeing 747
Mogelijk vliegen toestellen op de potentiële verbindingen via Perth door naar Sydney, om daar weer om te keren richting Europa. Dat is in lijn met de Melbourne-Perth-Londen lijndienst. Door de uitfasering van de Boeing 747 ontstaat op Sydney straks meer ruimte voor de Dreamliners.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button