AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Student probeert American Airlines A321 te stelen

Een 22-jarige Amerikaanse student probeerde afgelopen donderdag op het Orlando Melbourne International Airport een Airbus A321 van American Airlines te stelen, zo meldt Reuters.

Stelen
De student van het Florida Institute of Technology, Nisal Sankat, klom over het hek van het vliegveld, rende naar de A321 en stapte in. Hij kon snel opgepakt worden voordat hij het vliegtuig de lucht in kreeg. De student had een commercieel vliegbrevet, maar was niet gekwalificeerd om met het vliegtuigtype A321 te vliegen, zo vertelde de woordvoerder van het vliegveld aan Reuters.

Rennen
Sankat parkeerde zijn auto zo’n 140 meter van het vliegtuig, liet de motor aanstaan en sprong over het hek. daar zette hij het op een rennen en klom hij in de A321. Hij haalde het tot in de cockpit, maar daar werd hij door twee technici en twee veiligheidsmedewerkers in zijn kraag gevat. De Airbus A321 van American Airlines stond in een hangaar omdat er wifi werd geïnstalleerd in het toestel.

Motivatie
De motivatie van de student om het toestel te stelen is onbekend, maar politiechef bij het politiekorps van het Amerikaanse Melbourne zegt dat ‘er geen bewijs is dat de actie een link heeft met terrorisme.’ Ook vond de politie geen wapens of explosieven bij hem thuis en was hij tijdens de actie niet onder invloed van alcohol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/