fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air Belgium: Brusselse vluchten staan niet ter discussie

De vluchten van Air Belgium op Brussel Charleroi staan niet ter discussie. Dat laat de maatschappij weten in een persverklaring, na het opheffen van de recent geopende lijndienst naar Hongkong.

Partner
Volgens Air Belgium moet de operatie tussen Hongkong en Brussel tijdelijk worden onderbroken doordat de maatschappij werd geconfronteerd “met een belangrijke commerciële partner die de contractuele afspraken, zowel op het vlak van tarieven als bezettingsgraad, niet respecteert”. Air Belgium kan hierdoor het winterprogramma niet uitvoeren zonder de financiële positie van het bedrijf in gevaar te brengen.

Onderhandeld
Er is volgens de airline wekenlang onderhandeld met de partner, maar “door gebrek aan vertrouwen in de partner” is aan de vooravond van het winterseizoen besloten om de stekker eruit te trekken en “een nog complexere situatie te voorkomen”.

Charter
Air Belgium blijft de komende tijd wel actief als charter voor andere airlines. Zo vliegt de maatschappij op een aantal routes in opdracht van British Airways. Eerder werden ook al vluchten voor SLM naar Paramaribo uitgevoerd. Ook blijft de focus op het zelfstandig openen van nieuwe bestemmingen naar het Chinese vasteland, zoals Zhengzhou. De strategie om te opereren vanaf Brussels Charleroi Airport blijft onveranderd.

Personeel
Het personeel hoeft zich volgens de verklaring geen zorgen te maken over hun baan. “Sterker nog, het aanwerven van nieuwe medewerkers blijft verdergaan om te kunnen blijven voldoen aan de marktvraag en om de groeiplannen te verwezenlijken,” laat de maatschappij weten.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button