fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Norwegian op zoek naar nieuwe ceo’

Norwegian is op zoek naar een nieuwe ceo, ter vervanging van Bjorn Kjos. Dat zegt de ceo tegen Noorse nieuwsmedium Nettavisen. Een vervangingsdatum is nog niet bekend. Topman Kjos zegt dat hij in de verlenging van zijn carrière zit, hij hoopt binnen drie jaar weg te zijn bij de maatschappij die hij groot heeft gemaakt.

Oprichting
Kjos is directeur sinds de oprichting in 2002. hij is nu 72 jaar. Volgens hem is het goed om ook internationaal te kijken naar opvolgers, aangezien Norwegian een internationale maatschappij is geworden. Zelf geeft hij aan dat zijn dochter een goede opvolger zou zijn. Een andere kandidaat is wat hem betreft Daniel Skjeldam. Skjeldam is onderdeel van het team geweest dat Norwegian heeft opgericht. Hij is vervolgens doorgegroeid tot commercieel directeur. Momenteel werkt hij als ceo voor een ander bedrijf.

Zoektocht gestart
Volgens voorzitter van de Raad van Commissarissen, Bjorn Kise, is de zoektocht al gestart. Het lijkt er dan ook op dat zodra een opvolger is gevonden Kjos opstapt. “We hebben een plan”, zegt Kise, maar hij wil niks over de tijdspanne zeggen.

IAG
Luchtvaartgroep IAG wil al langer Norwegian kopen, het heeft al twee keer een bod gedaan. Kjos had eerder “absoluut geen interesse in een verkoop.” In het interview met Nettavisen draait hij echter bij: “We hoeven niet gekocht te worden, maar als het dan gebeurt is IAG een goede partij.” Eerder dit jaar verliet de cao Norwegian om voor Qatar Airways te werken. Qatar is de grootste aandeelhouder van IAG. IAG zou met Norwegian de long-haul low-costvluchten dat de groep heeft met Level een enorme boost kunnen geven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button