AirlinesNieuwsProfessional

Overname InselAir zeer dichtbij

De overheid van Curaçao is in gesprek met interCarribbean Airways voor een mogelijke overname van het noodlijdende InselAir. Dat meldt laatstgenoemde in een persbericht. Een overname lijkt dichtbij.

Opstarten
InterCarribbean Airways is geïnteresseerd in InselAir. De maatschappij denkt snel te kunnen handelen en routes weer op te starten. InselAir zou onder de paraplu van interCarribean van synergievoordeel gebruik kunnen maken. De ceo van interCarribbean, Trevor Sadler, zegt met de autoriteiten te spreken en uit te kijken naar de volgende stappen.

Ontsluiten
Lars de Brabander, gloednieuwe topman van InselAir, zegt dat alleen de details nog afgerond moeten worden. “We hebben sterk vertrouwen dat deze stap goed is voor Curaçao. De huidige operatie van interCarribbean zou goed aansluiten bij het huidige en historische netwerk van Insel. Het zuiden van het Caribische gebied wordt samen zeer goed ontsloten. Voor het noordelijke deel zijn we nog met andere mogelijke strategische partners in gesprek, dit lijkt zich naar een strategische alliantie te bewegen”, aldus De Brabander.

InterCaribbean
Begin deze week leasde Insel al een Embraer 120 van interCaribbean, zodat de enige Fokker 50 onderhouden kon worden. InterCaribbean vliegt met EMB 120’s, Twin Otters en Beech 99-toestellen op lijndiensten. In totaal zijn er 14 toestellen die 16 bestemmingen bedienen. De basis ligt op de Turks en Caicoseilanden. De maatschappij vliegt onder andere naar Jamaica, Virgin eilanden en Sint Maarten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close