AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Singapore kan niet wachten op extra lange vluchten

Singapore Airlines kan niet wachten op de extra langen vluchten, waar de maatschappij mee begint nu het de eerste A350ULR heeft ontvangen van Airbus. De aflevervlucht vliegt meteen een enorm stuk om.

Testen
Volgens Airbus doet Singapore Airlines dit om meteen een aantal tests met betrekking tot de prestaties uit te voeren. Van Toulouse naar Singapore is normaliter 12 uur vliegen. De ULR doet er meer dan 16 uur over.

Kortste route
De kortste route van Toulouse naar Changi Airport is over Italië, Turkije, Iran en India. De vorige (reguliere) A350-900 die werd afgeleverd aan SIA deed daar 12 uur over. Vandaag is de A350 Ultra Longe Range onderweg via Nederland, Noorwegen, de Noordpool, Rusland, China en Thailand.

Links de reguliere route, rechts de A350ULR ©Flightradar24

Minimaal
De A350 vertrok iets over zes uur in de avond, Nederlandse tijd. Na de vlucht van 16,5 uur zette het iets voor 11 uur (ook Nederlandse tijd) de wielen weer op de grond. Aflevervluchten worden doorgaan met een beperkt aantal mensen aan boord gedaan.

20 uur
De ULR-versie van de A350 heeft een maximaal startgewicht van 280 ton en kan een afstand van 9.700 nautische mijl (17.964 kilometer) overbruggen. Door het aangepaste brandstofsysteem is er capaciteit voor 24.000 liter kerosine, zonder dat extra tanks nodig zijn. Het vliegtuig kan hierdoor twintig uur aaneen vliegen. De Airbus wordt voortgestuwd door Rolls-Royce Trent XWB-motoren. Aan boord is ruimte voor 161 passagiers, waarvan 67 in de businessclass en 94 in premium economyclass. Economyclass is er dus niet bij. De eerste lijnvlucht wordt op 11 oktober uitgevoerd, van Singapore naar New York Newark.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close