fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘South African Airways failliet’

South African Airways (SAA) is technisch failliet. Dat zegt een hogere manager van de maatschappij tegen News24 en City press. De maatschappij zal dit jaar geen jaarcijfers publiceren. De schuld is opgelopen naar 15 miljard Rand (900 miljoen euro).

Verkoop
De top van SAA kijkt naar noodgrepen in de vorm van agressieve kostenbesparingen en verkopen van onderdelen. Er moet tenminste 5,2 procent bespaard worden. De opties om wat geld binnen te halen zijn onder andere de verkoop van de catering tak en outsourcen of verkopen van SAA Cargo.

Miljoen
Ondertussen wordt met de regering gesproken over nog meer reddingsgeld. De banken beginnen namelijk de duimschroeven aan te draaien. De maatschappij zou dit jaar een verlies lijden van 6 miljard Rand; of wel een miljoen euro per dag.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button