AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Leningen moeten WOW Air van schuld afhelpen

Het IJslandse WOW Air heeft 60 miljoen euro ontvangen via leningen. Dit bedrag moet de schuld die de maatschappij bij, onder andere, het vliegveld van Keflavik heeft, aflossen, zo meldt de IJslandse krant Morgunbladet.

Lening
De lening van 60 miljoen euro, die door middel van het uitgeven van obligaties zijn ontvangen, moeten het verlieslijdende WOW Air weer op de rit helpen. Volgens Bloomberg krijgen de bedrijven die de lening aan WOW Air hebben verleent een rente van 9 procent, de hoogste rente ooit die een Europese airline zal uitbetalen.

Schuld
WOW Air heeft de lening dan ook dringend nodig. De krant Morgunbladet meldt namelijk dat WOW Air de luchthaven van Keflavik nog 16 miljoen euro schuldig is. Dit komt omdat de airline dit jaar nog geen enkele rekening of andere vorm van kosten heeft betaald aan de luchthaven.

Verlies
Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwacht wel in 2019 winst te boeken. Of de investeerders hun 9 procent rente zullen ontvangen zal in de komende jaren duidelijk worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close