AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa vliegt vanaf november met A319 naar India

Lufthansa vliegt vanaf november, in plaats van met een Boeing 737-700, met een Airbus A319 van Frankfurt naar Pune, een stad in het westen van India, zo’n kleine 150 kilometer ten zuidoosten van Mumbai. Dat blijkt uit het boekingssysteem van Lufthansa.

India
De vlucht van de Duitse stad Frankfurt en de Indiase stad Pune, ook bekend als Punavadi en Punya-Nagari, wordt vanaf 1 november, zes keer per week, met een Airbus A319 van Lufthansa uitgevoerd. Voorheen vloog een Boeing 737-700 van PrivatAir op deze route.

Bakoe
De A319 kan niet in één keer de afstand van Franfurt naar Pune afleggen, dus zal zowel op de heen- als terugvlucht een tussenstop maken op het Heydar Aliyev International Airport in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Vlucht
De vlucht met de A319 neemt van Frankfurt naar Pune 9 uur en 50 minuten in beslag. Daar zit de 45-minuten durende tussenstop in Bakoe bij inbegrepen. Op de terugweg, van India naar Duitsland duurt de reis 11 uur en 35 minuten. De totale afstand bedraagt 6.673 kilometer.

A319
In de Airbus A319 van Lufthansa is er ruimte voor 138 personen, waarvan er 24 in businessclass kunnen plaatsnemen. Dat zijn echter economy stoelen, waarvan de middelste stoel er uit is gehaald, zodat er meer ruimte tussen de passagiers in businessclass ontstaat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button