fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Nieuwe VIP-Airbus voor Angela Merkel

De Duitse Luftwaffe heeft een vierde type aan haar VIP-vloot toegevoegd. Afgelopen vrijdag werd een voormalige Lufthansa Airbus A321-231 officieel overgedragen aan de Duitse regering.

Conversie
Het toestel vloog tot 2016 bij de Duitse luchtvaartmaatschappij en is door Lufthansa Technik is omgebouwd naar de wensen van de Duitse regering. Bij de conversie kreeg het onder meer extra brandstoftanks en een VIP-gedeelte met 14 stoelen. In het ‘delegatie-gedeelte’ is plaats voor nog eens 70 personen. Dat cabinedeel kan ook worden omgebouwd voor medische transport-doeleinden. In dat geval worden in het toestel twee compleet uitgeruste intensive care bedden gezet.

VIP-vloot
De totale ombouw van het 18 jaar oude toestel duurde 18 maanden en heeft ongeveer 90 miljoen euro gekost. De cabine-inrichting is vergelijkbaar met de andere toestellen van het Flugbereitschaft des Bundesministeriums der Verteidigung (FBS BMVg). Dit onderdeel van de Duitse luchtmacht vliegt de toestellen van de VIP-vloot. Voor het vervoeren van Angela Merkel en andere leden van de Duitse regering beschikt het FBS BMVg verder over twee A340’s, twee A319’s, vier Global 5000’s en drie Cougar-helikopters. Dankzij de extra brandstoftanks is het vliegbereik van de A321 vergroot tot ruim 5000 kilometer – nog altijd minder dan de meeste andere vliegtuigen van de FBS BMVg.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button