fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Transavia-737 wijkt uit naar Schiphol door blikseminslag

Vlucht HV6259 van Rotterdam naar Split is afgelopen weekend uitgeweken naar Amsterdam nadat de Boeing 737 van Transavia getroffen werd door de bliksem vlak na take-off, zo bevestigt een woordvoerster van Transavia aan Up.

Bliksem
Kort nadat de Boeing 737-700 van Transavia, op zaterdag 22 september om 12:05 uur ’s middags, was opgestegen vanaf het Rotterdam The Hague Airport, werd het toestel getroffen door bliksem. Hierop werd besloten om het vliegtuig terug te laten keren, maar in plaats van terug naar Rotterdam te vliegen, werd Schiphol gekozen om het toestel aan de grond te zetten.

Duisburg
Het door de bliksem getroffen toestel moest na de blikseminslag geïnspecteerd worden en draaide boven het Duitse Duisburg om. Nadat de 737 over Zuthpen, Biddinghuizen en Lelystad was gevlogen, zette de piloot boven Alkmaar koers naar Schiphol en landde op de Polderbaan.

Schiphol
De reden om naar de Amsterdamse luchthaven te vliegen, was dat er op Schiphol een Transavia-vliegtuig stond die gebruikt kon worden om de passagiers meteen door te laten vliegen naar Split, aldus de woordvoerster. De passagiers konden op Schiphol overstappen en snel hun reis met het vervangende vliegtuig naar de Kroatische stad vervolgen.

Split
Nadat het vervangende Transavia-toestel van Schiphol naar Split was vertrokken, en daar zonder verder oponthoud de wielen aan de grond zette, konden de passagiers die terug naar Nederland moesten instappen. Zij werden rechtstreeks naar Rotterdam gevlogen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button