AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Winstmarges airlines onder druk door stijgende kosten

De winstmarges voor airlines staan onder druk door de stijgende kosten. Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar nam de omzet, voordat de belastingen en rente er afgetrokken zijn, flink af. Dat blijkt uit cijfers van IATA (International Air Transport Association).

Groei
Uit de cijfers blijkt dat de omzet van luchtvaartmaatschappijen in vergelijking met 2011 wel gegroeid is, maar sinds 2016 gestaag afneemt. De stijgende kosten werden nog wel in balans gehouden doordat er meer passagiers per vlucht in het vliegtuig zaten. Ook omzet vanuit bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld het reserveren van een stoel, zorgden ervoor dat de hogere brandstofkosten de omzet, en daardoor ook de winstmarges, niet al te erg aantastten. Dat veranderde in het tweede kwartaal van dit jaar.

Kosten
Vooral de stijgende kosten voor brandstof, alleen al dit jaar steeg de prijs voor een vat olie met 60 procent, en stijgende arbeidskosten zorgen voor de lagere winstmarges. De omzet zag, sinds 2011, een stijging van 14 procent tot begin van dit jaar. In het tweede kwartaal van dit jaar nam die omzetstijging af naar 7 procent ten opzichte van 2011.

Uitdaging
Volgens IATA blijven de stijgende kosten, op allerlei vlakken, een grote uitdaging voor de wereldwijde luchtvaartindustrie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/