fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus levert eerste A320neo aan Chileense airline

De Chileense low-cost maatschappij Sky Airline heeft de eerste A320neo in Toulouse in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

A320neo
De A320neo die Sky Airline in Frankrijk in ontvangst heeft genomen wordt aangedreven door LEAP-1A motoren en biedt ruimte aan 186 passagiers. De A320neo wordt aan de al bestaande vloot van vijftien vliegtuigen van de A320-familie toegevoegd Ć©n is het de eerste van de 21 Airbus A320neo’s die de maatschappij zal leasen.

Latijns-Amerika
Volgens Airbus is de A320neo-familie in Latijns-Amerika behoorlijk populair. Er staan 680 orders in de boeken van verhuurbedrijven en negen klanten uit Latijns-Amerika.

Sky
Sky Airline werd in 2001 opgericht in Chili en heeft het hoofdkantoor in Santiago. De maatschappij voert vooral binnenlandse vluchten uit en heeft daarvoor een vloot van 16 vliegtuigen tot de beschikking. De vloot bestaat uit 13 Airbus A319-100’s, twee A320-200’s en nu dus Ć©Ć©n A320neo.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button