AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Emirates laat vluchten tussen Dubai en Mexico varen

Emirates zal de route, waar de airline begin dit jaar toestemming voor had gekregen, tussen Dubai en Mexico-Stad niet meer uitvoeren, zo meldt de maatschappij.

Spanje
De route tussen Dubai en Mexico-Stad zou met een tussenstop in Barcelona uitgevoerd worden. Eerder dit jaar kreeg Emirates toestemming van de Spaanse staatssecretaris van Infrastructuur, Transport en huisvesting, Julio Gómez-Pomar om de vlucht uit te voeren.

Reden
De reden waarom Emirates de vluchten laat varen is dat het financieel niet rendabel zou zijn. De maatschappij uit Dubai wilde dagelijkse vluchten tussen beide steden uitvoeren, maar kreeg van de Mexicaanse overheid toestemming voor drie vluchten per week. Hierdoor zou de investering in de route niet worden teruggewonnen.

Dubai
Het was de bedoeling om in beide richtingen 95.000 zitplaatsen aan te bieden. Emirates vliegt momenteel al tweemaal daags tussen Dubai en Barcelona heen en weer. Dat leverde vorig jaar circa 550.000 passagiers op. Een derde dagelijkse verbinding naar Dubai wordt al overwogen, in aanvulling op de doorverbinding naar Mexico.

777X
Wel zou het in de toekomst mogelijk zijn om rechtstreekse vluchten tussen Dubai en Mexico-stad uit te voeren als Emirates in 2020 als eerste klant de Boeing 777X in de vloot opneemt. Die zou dan vanaf de nieuwe luchthaven van Dubai kunnen vertrekken en doorvliegen naar de Mexicaanse hoofdstad.

Aeromexico
Flightglobal meldt dat de topman van Aeromexico Andres Conesa zou nu de vluchten tussen Barcelona en Mexico-Stad willen uitvoeren. Hij geeft wel aan dat hij niets te maken heeft met de beslissing van Emirates. Ook kan hij nog niet aangeven wanneer Aeromexico de vluchten tussen beide steden zal uitvoeren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/