fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Norwegian stopt na Edinburgh ook met vluchten Belfast-VS

Een dag nadat Norwegian bevestigde dat het de vluchten tussen Edinburgh en New York schrapt, meldt nu de Belfast Telegraph dat de maatschappij niet meer vanuit Belfast naar New York en Boston vliegt.

Laatste
De laatste vlucht vanuit de Noord-Ierse hoofdstad staat gepland voor 27 oktober. Daarmee wordt de enige directe verbinding tussen Belfast en de Verenigde Staten opgeheven.

Vraag
Volgens een woordvoerder van Norwegian zijn de routes naar Boston en New York opgeheven omdat er te weinig vraag was naar de vluchten. Vanuit Ierland worden er nog wel 33 Norwegian-vluchten naar de VS uitgevoerd vanuit Cork, Shannon en Dublin.

Dublin
Vanuit Dublin wordt er wel veel gevlogen op de trans-Atlantische routes. Zo stapten er op de vlucht tussen Dublin, New York en Boston in de eerste 14 maanden een kwart miljoen passagiers in de Boeing 787’s van de maatschappij.

Edinburgh
Norwegian vliegt vanuit de Schotse hoofdstad nog op twee bestemmingen in de VS, te weten New York-Stewart en Providence in de buurt van Boston. Van Providence was al bekend dat deze verbinding eind oktober gestaakt zou worden. Aan het einde van het winterseizoen is het ook gedaan met de laatste route, die naar Stewart. De maatschappij gedurende korte tijd ook een route naar Connecticut gehad.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button