fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Nederlandse Ryanair-reizigers vrijdag dupe van staking

De Nederlandse Ryanair-reizigers die vrijdag met de Ierse prijsvechter zouden vliegen, worden de dupe van een tweede pilotenstaking. VNV meldt dat de overlast voor de Ryanair-reizigers ‘vele malen groter zal zijn dan bij de eerste staking.’

Tweede
Het wordt de tweede Nederlandse staking voor de Ryanair-piloten sinds augustus. Toen legden de piloten ook het werk neer om betere werkomstandigheden af te dwingen bij de Ierse maatschappij, maar was de overlast beperkt doordat Ryanair ‘stakingsbrekers’ vanuit BelgiĆ« liet werken. Komende vrijdag zal de overlast, als Ryanair de uitspraak van de kortgedingrechter eerbiedigt en geen maatregelen neemt om de staking tegen te gaan, ‘vele malen groter zijn’, aldus de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Europa
Niet alleen de Nederlandse Ryanair-piloten leggen het werk vrijdag neer, ook de piloten en cabinepersoneel uitĀ Spanje, ItaliĆ«, BelgiĆ« en Portugal. EindĀ juli werd er ook al in die vier landen gestaakt, behalve ItaliĆ«. De aankomende werkonderbreking moet ervoor zorgen dat de bedrijfscultuur binnen Ryanair verandert en de piloten onder het arbeidsrecht vallen van het land waarin zij gestationeerd zijn en niet onder het Ierse arbeidsrecht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button