fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsVliegtuigen

‘Oud-airberlin A320’s versterken vloot Germania’

Twee Airbus A320’s die voorheen dienst deden bij het inmiddels failliete airberlin, zullen vanaf 5 november de vloot van Germania versterken, zo meldt de Duitse website aerotelegraph.

Sundair
Eigenlijk worden de twee Airbus A320’s, voor een periode van anderhalf jaar, gehuurd van de Duitse maatschappij Sundair. De wetlease, waarbij zowel de toestellen als de crew worden gehuurd, zal van 5 november tot en met 30 maart 2020 van kracht zijn.

Airberlin
Sundair heeft op zijn beurt de twee oud-airberlin A320’s van het Chinese Minsheng Financial Leasing gekocht. Eén van de twee toestellen heeft Sundair al in bezit, de tweede zal midden oktober aan de maatschappij geleverd worden. Ze worden daarna weer aan Germania verhuurt, die ze zal gebruik op vluchten vanaf Berlijn Tegel en het Rostock-Laage Airport.

Berlijn
De A320’s, met 180 zitplaatsen, zullen door Germania vanaf Berlijn en Rostock ingezet worden om de zomerroutes van volgend jaar uit te voeren. Vanaf Berlijn Tegen wordt er naar 25 bestemmingen gevlogen en vanaf Rostock naar negen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button