fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

VLM verkoopt Fokker-vliegtuigen via veilingsite

De failliete Belgische luchtvaartmaatschappij VLM verkoopt haar Fokker-vliegtuigen en vliegtuigonderdelen via een veilingsite, zo is te zien op de veilingssite van veilingbedrijf Troostwijk.

Geld
VLM hoopt dat de Fokker 50’s, de vliegtuigonderdelen, de AOC, de slots vanaf Antwerpen Airport, commerciële data voor de routes naar het Londen City Aiport, commerciële data voor de routes naar Zürich én de merknamen VLM en VLM Airlines, flink wat geld zullen opleveren, zodat het bedrijf de schuldeisers kan betalen. Vanaf maandag 1 oktober tot en met 15 oktober kan er geboden worden op de items.

Fokker
VLM verkoopt dus ook de drie Fokker 50’s waarmee zij voorheen vluchten uitvoerden. De gemiddelde leeftijd van de toestellen bedraagt 26,9 jaar. Voordat de toestellen voor VLM vlogen deden zij dienst in, onder andere, Singapore, Peru en Ethiopië.

Doek
Op 1 september van dit jaar viel het doek voor VLM. Grootaandeelhouder SHS Aviation besloot een streep door VLM te zetten. Bij VLM werkten 85 mensen. SHS Aviation maakte met VLM een doorstart in 2016. De kleine maatschappij breidde het aantal vluchten en bestemmingen uit. Eerder werd al bekend dat op twee routes na alle verbindingen werden geschrapt. Alleen Antwerpen-London City en Antwerpen-Zurich bleven over.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button