AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

VLM verkoopt Fokker-vliegtuigen via veilingsite

De failliete Belgische luchtvaartmaatschappij VLM verkoopt haar Fokker-vliegtuigen en vliegtuigonderdelen via een veilingsite, zo is te zien op de veilingssite van veilingbedrijf Troostwijk.

Geld
VLM hoopt dat de Fokker 50’s, de vliegtuigonderdelen, de AOC, de slots vanaf Antwerpen Airport, commerciële data voor de routes naar het Londen City Aiport, commerciële data voor de routes naar Zürich én de merknamen VLM en VLM Airlines, flink wat geld zullen opleveren, zodat het bedrijf de schuldeisers kan betalen. Vanaf maandag 1 oktober tot en met 15 oktober kan er geboden worden op de items.

Fokker
VLM verkoopt dus ook de drie Fokker 50’s waarmee zij voorheen vluchten uitvoerden. De gemiddelde leeftijd van de toestellen bedraagt 26,9 jaar. Voordat de toestellen voor VLM vlogen deden zij dienst in, onder andere, Singapore, Peru en Ethiopië.

Doek
Op 1 september van dit jaar viel het doek voor VLM. Grootaandeelhouder SHS Aviation besloot een streep door VLM te zetten. Bij VLM werkten 85 mensen. SHS Aviation maakte met VLM een doorstart in 2016. De kleine maatschappij breidde het aantal vluchten en bestemmingen uit. Eerder werd al bekend dat op twee routes na alle verbindingen werden geschrapt. Alleen Antwerpen-London City en Antwerpen-Zurich bleven over.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close