fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Delta-vloot tijdelijk aan de grond door computerstoring

Een storing in een computersysteem heeft dinsdagavond voor problemen gezorgd bij Delta Air Lines. Door de storing konden er tijdelijk geen Delta-vluchten vertrekken in de Verenigde Staten. De maatschappij verwacht op woensdag minimale vertragingen.

De problemen deden zich ‘s aconds voor. Delta liet rond 20.00 uur lokale tijd (02.00 uur Nederlandse tijd) in een statement weten dat vluchten met een binnenlandse bestemming vanuit de VS tijdelijk niet konden vertrekken. Door een zogeheten groundstop af te kondigen, had de airline tijd om de problemen op te lossen.

Rond 21.30 uur lokale tijd (03.30 uur Nederlandse tijd) meldde Delta dat de storing weer volledig voorbij was en er weer vluchten konden vertrekken. Wat de oorzaak van de storing was, is niet bekendgemaakt.

Vluchten die al vertrokken waren toen de storing begon, konden doorvliegen. De veiligheid van die vluchten is niet in gevaar geweest, benadrukt de airline.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button