FinancieelProfessionalVliegvelden

Opening nieuwe terminal New Orleans weer vertraagd

De opening van de nieuwe, 1 miljard dollar kostende, terminal op het Louis Armstrong New Orleans International Airport, is voor de derde keer vertraagd, zo meldt USAtoday.

Riool
De reden voor de vertraging is de verplaatsing van de centrale rioolbuis. Door grondverzakkingen loopt de rioolbuis niet meer in één rechte lijn naar beneden, maar loopt de buis op sommige plaatsen juist omhoog. Nu moeten pompinstallaties de inhoud van de rioolbuis naar een reservoir pompen. Het plaatsen van die pompen neemt extra tijd in beslag.

Opening
Door de extra werkzaamheden wordt de opening nogmaals uitgesteld. Het is de derde keer dat de opening verschoven wordt. Eigenlijk zou afgelopen mei de terminal geopend worden, maar dit is nu verschoven naar 15 mei volgend jaar. Twee weken nadat het bekendste en belangrijkste feest van de stad wordt gehouden; Mardi Gras.

Kosten
De kosten die aan deze operatie verbonden zijn zullen zo’n 7,5 miljoen dollar (6,37 miljoen euro) bedragen. Deze kosten zorgen ervoor dat het totale prijskaartje van de nieuwe terminal op het Louis Armstrong New Orleans International Airport en verbindende spoorlijnen oploopt tot 1,25 miljard dollar (1,06 miljard euro). Van dat bedrag komt één-vijfde vanuit de federale overheid, de rest wordt door passagiers en luchtvaartmaatschappijen betaald.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close