fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Ryanair wil feederrol voor Alitalia op zich nemen’

Ryanair is bereid om een feederrol te vervullen voor passagiers die met Alitalia vliegen. Dat stelde Ryanair’s salesmanager op een persconferentie, melden diverse media.

De Ierse maatschappij toonde in een eerder stadium interesse om de noodlijdende Italiaanse flagcarrier over te nemen, maar zag daar uiteindelijk van af. Nu lijkt er toch enige samenwerking mogelijk in de vorm van een feederrol voor Ryanair. Passagiers vliegen dan met Ryanair naar hubs van Alitalia en kunnen daar overstappen op long-haul vluchten die Alitalia uitvoert.

“We zijn het eens met de regering dat Alitalia niet verkocht moet worden, maar genationaliseerd moet worden. We zijn klaar om te helpen”, stelde salesmanager David O’Brien van Ryanair. De maatschappij opent in 2019 53 nieuwe routes van en naar Italië. Met die nieuwe routes moet het aantal vervoerde passagiers naar de 40 miljoen klimmen.

Samenwerking
Reuters meldt op gezag van O’Brien dat er geen gesprekken geweest zijn tussen Alitalia, Ryanair of de Italiaanse regering. De Ierse carrier ziet volgens personeelschef Eddie Wilson ook niets in het overnemen van aandelen. “We zijn geïnteresseerd in een partnership, in echte samenwerking, maar niet in het kopen van aandelen”, aldus Wilson.

Boeken
Ryanair werkt met meer airlines samen als het gaat om het boeken van vluchten. Zo is het mogelijk om via Ryanair een vlucht te boeken vanuit Uruguay naar Spanje. De vlucht zelf wordt uitgevoerd door de Spaanse carrier Air Europa. Met Air Malta zijn er soortgelijke afspraken. Een feeder-constructie met Aer Lingus kwam niet van de grond.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button