fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNaast het nieuws

Air Europa sluit zich aan bij loyaliteitsprogramma Etihad

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa sluit zich aan bij het loyaliteitsprogramma van Etihad Airways uit Abu Dhabi. Dat heeft Etihad bekendgemaakt.

Air France-KLM
Air Europa is lid van het luchtvaartalliantie SkyTeam, van Air France, KLM en Delta. Begin augustus werd bekend dat Air Europa bovendien een joint venture wil aangaan met Air France-KLM voor vluchten tussen Europa en Zuid- en Centraal-Amerika.

Golfcarrier
Passagiers die deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van Etihad kunnen voortaan zogeheten Etihad Guest Miles verdienen en spenderen op vluchten van Air Europa. “Het partnerschap houdt ook in dat reizigers miles kunnen verzamelen op codesharevluchten van die worden uitgevoerd en verkocht door Etihad, in samenwerking met Air Europa”, laat de Golfcarrier weten.

Miles
De samenwerking tussen de twee op het gebied van loyaliteit reikt nog wat verder. De programma’s van Etihad en Air Europa, SUMA, smelten ook soort van samen. Passagiers kunnen op de betreffende vluchten miles verzamelen die voor beide spaarprogramma’s gelden. “In beide gevallen hangt het aantal te verzamelen miles af van de klasse en reisafstand.”

KLM
Air Europa en Etihad werken sinds 2014 samen als codesharepartners. Etihad heeft ook codeshares met KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button