KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Ceo Air France-KLM tijdelijk ook ceo van Air France

Ben Smith, de ceo van Air France-KLM, is ook benoemd tot tijdelijke ceo van Air France. Dat heeft Air France-KLM bekendgemaakt.

Ontslag
Hij volgt in de functie van ceo Franck Terner op, die zijn ontslag heeft ingediend, aldus het moederbedrijf van Air France en KLM.

Salarisperikelen
De benoeming van Smith is nadrukkelijk van tijdelijke aard. “Uiterlijk tot 31 december 2018.” Smith moet orde op zaken stellen bij Air France. “Zijn prioriteit zal zijn om de strategische visie voor Air France op de korte en middellange termijn vast te stellen, een oplossing te vinden voor de salarisperikelen en een nieuwe bestuursstructuur op te zetten”, zegt Anne Marie Couderc, de voorzitter van Air France-KLM.

Air France
“Air France, onderdeel van de Air France-KLM groep, heeft alles in zich om weer een van de wereldleiders in de sector te worden”, aldus de nieuwe baas van de Franse maatschappij, Smith. “Ik ben mij terdege bewust van de verwachtingen van de werknemers, inclusief de salarisperikelen. Ik wil een nieuwe aanpak aanbieden.”

Vertrouwen
Smith zegt vol vertrouwen aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen. “Om samen aan een toekomst en het succes van Air France te bouwen.”

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button