fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Eurocommissaris steunt werknemers Ryanair

Eurocommissaris Marianne Thyssen, onder andere verantwoordelijk voor werkgelegenheid, heeft in vrij directe bewoordingen haar steun uitgesproken voor de werknemers van Ryanair.

Brussel
De hoogste baas van de Ierse prijsvechter, Michael O’Leary, had een gesprek aangevraagd in Brussel. Zo meldt de Europese Commissie (EC). Dit in het kader van de conflicten tussen de cabinemedewerkers en piloten van Ryanair in verschillende Europese landen met de directie, die leiden tot stakingen.

Werknemers
“Thyssen ontving O’Leary om het huidige conflict bij de luchtvaartmaatschappij over het toepassen van het arbeidsrecht te bespreken en de stappen die Ryanair onderneemt”, aldus de EC in een verklaring. Thyssen zou de ceo van Ryanair tijdens dat gesprek duidelijk hebben gemaakt dat de wetten over ‘mobiele’ werknemers van airlines duidelijk zijn.

Vlag
“Het gaat niet om de vlag van het vliegtuig dat bepaalt welk recht van toepassing is. Het gaat om de plaats waarvandaan de werknemers in de ochtend vertrekken en waar zij ‘s avonds terugkeren, zonder dat de werkgever de kosten hoeft te vergoeden”, zegt Thyssen.

O’Leary
Zij spreekt vervolgens nog nadrukkelijker steun uit aan de werknemers: “Het respecteren van de Europese wetgeving is niet iets waar werknemers over zouden moeten onderhandelen, noch is dat iets dat van land tot land anders toegepast kan worden. Ik heb dat heel duidelijk gemaakt aan de heer O’Leary.”

Low cost-carriers
De eurocommissaris benadrukt dat ze niet ‘tegen’ Ryanair is, of tegen het businessmodel van low-costcarriers. “Maar met groot succes, komt ook grote verantwoordelijkheid. De interne markt is geen jungle; er zijn duidelijke regels over eerlijke arbeidsmobiliteit en de bescherming van werknemers.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button