fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM breidt vloot uit met vier Boeing 737-800’s

KLM breidt komend jaar de vloot uit met vier nieuwe Boeing 737-800’s. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Data
De nieuwe Boeings worden in de eerste helft van het nieuwe jaar verwacht. De exacte data zijn nog niet bekend.

Vloot
Op dit moment bestaat de Boeing 737-vloot van KLM uit precies vijftig toestellen. Het gaat om vijf B737-900’s, 27 Boeing 737-800’s en nog eens achttien B737-700’s. Ook heeft KLM inmiddels 49 Embraers, afgelopen april werd de laatste aan de vloot toegevoegd.

Handbagage
De nieuwe Boeings voor KLM worden uitgerust met grotere bagagebakken voor handbagage, zo bevestigt de woordvoerder eveneens. “KLM luistert naar de signalen van de passagiers.” Op drukke vluchten is niet altijd voldoende ruimte voor de handbagage die de passagiers meenemen.

Europa
Zeker binnen Europa reizen passagiers logischerwijs graag met alleen handbagage, dat scheelt tijd bij vertrek en aankomst. En het scheelt geld. Sinds luchtvaartmaatschappijen (apart) geld rekenen voor het meenemen van handbagage, nemen passagiers sowieso steeds meer bagage mee aan boord.

Inchecken
De maatschappijen proberen daar met allerlei maatregelen het hoofd aan te bieden; want het proppen van handbagage of op het laatste moment toch meenemen in het ruim, kost tijd en levert vertragingen op. KLM kwam eerder al met de maatregel om op bepaalde vluchten passagiers actief te wijzen op de mogelijkheid om de handbagage gratis in te checken als handbagage.

App
Ook lanceerde KLM eerder deze maand een functie in de KLM-app waarbij passagiers thuis via hun telefoon kunnen zien of hun handbagage aan de toegestane afmetingen voldoet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button