fbpx
KLMNaast het nieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

KLM en bonden zijn het eens over cao grondpersoneel

KLM en de vakbonden voor het grondpersoneel zijn het eens geworden over een nieuwe cao. Dat laten KLM en de bonden weten.

Leden
Het onderhandelingsresultaat moet zoals te doen gebruikelijk nog worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden ter goedkeuring.

Resultaat
KLM zat voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel om tafel met CNV, De Unie, FNV, NVLT en VKP. “KLM is verheugd dat partijen tot dit gezamenlijk resultaat zijn gekomen”, laat de maatschappij weten.

Loonsverhoging
“Met deze overeenkomst wordt invulling gegeven aan voor KLM-medewerkers belangrijke onderwerpen, zoals loonsverhoging, werkdrukverlaging, opleiding en ontwikkeling en de vervanging van salarissystemen.” Volgens de NVLT heeft de cao een looptijd van anderhalf jaar; met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar tot 1 juni 2019.

Personeel
Per 1 november kunnen de medewerkers een structurele salarisverhoging van 1,5 procent tegemoet zien, aldus de bond. En per 1 februari 2019 met nog eens 1 procent. Bij cargo en ground services wordt extra personeel aangenomen om de werkdruk te verlagen. “Partijen spreken af dat gedurende de looptijd van deze cao er geen gedwongen ontslag plaatsvindt op bedrijfseconomische gronden”, aldus de NVLT.

Inzetbaarheid
KLM voegt er nog aan toe dat “belangrijke afspraken zijn gemaakt om tot doorbraken te komen op de grotere thema’s”, dat betreft ‘duurzame inzetbaarheid’ en de roosterregeling.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button