AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair boos op Duitse piloten om staking

Ryanair is boos omdat de Duitse piloten zich aansluiten bij de stakingen die voor vrijdag 28 september verspreid over Europa staan gepland. Dat heeft de Ierse prijsvechter laten weten.

Vluchten
De Duitse pilotenvakbond heeft de achterban opgeroepen vrijdag voor 24 uur het werk neer te leggen. “Alle vluchten die vanuit Duitsland vertrekken, zullen geraakt worden”, zo waarschuwt VC.

Lufthansa
“We veroordelen de onnodige pilotenstaking die is uitgeroepen door de door Lufthansa gecontroleerde vakbond VC voor vrijdag 28 september”, aldus Ryanair in een verklaring enige uren na de aankondiging van de Duitse pilotenvakbond. Ryanair heeft daarbij een brief gepubliceerd die ze een dag eerder aan de vakbond had gestuurd.

Staking
Daarin staat onder andere dat Ryanair akkoord gaat met arbitrage, binnen een periode van een week. “En we hebben VC uitgenodigd om op 4 oktober naar Dublin te komen om daar afspraken over te maken.” “Het is zeer teleurstellend dat sommige van onze klanten en onze mensen in Duitsland hun vluchten verstoord zien worden door deze onnodige staking die kort van tevoren is aangekondigd”, vervolgt Ryanair.

Piloten
Volgens Ryanair zal de stakingsoproep, zowel voor de Duitse piloten als het cabinepersoneel, weinig bijval krijgen. De maatschappij zegt alle piloten persoonlijk te hebben aangeschreven om ze op te roepen om wel te werken, de brief met toezeggingen van de Ieren wordt daarbij gevoegd.

Arbitrage
De VC verklaart evengoed dat er geen vooruitgang is geboekt sinds de laatste staking, van 12 september. En dat er geen overeenstemming is bereikt. Volgens de piloten ook niet over de arbitrage. “Tot dusver hebben we geen overeenstemming bereikt over wat we willen laten arbitreren”, aldus de VC. “Hoe we dat willen doen en wie een geschikte persoon daarvoor zou zijn.”Eurocommissaris
De Duitse pilotenvakbond refereert ook aan de uitspraken van eurocommissaris Marianne Thyssen van woensdag, waarin zij de werknemers van Ryanair steunt. “VC betreurt de impact op de passagiers en het grondpersoneel (van de aangekondigde staking, red.). Passagiers wordt aangeraden om contact op te nemen met Ryanair, omdat zij de enige zijn die kunnen zeggen welke vluchten worden uitgevoerd”, besluit de VC. 


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button