AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Ryanair opent twee nieuwe bases in Frankrijk

Te midden van al het naderende stakingsgeweld, kondigt Ryanair aan komende zomer twee nieuwe bases in Frankrijk te openen. Dat laat de maatschappij weten.

Toestellen
In zowel Bordeaux als Marseille wordt een basis geopend. Op beide luchthavens stationeert Ryanair twee toestellen.

Investering
Volgens de Ierse prijsvechter is daar een investering van 400 miljoen dollar mee gemoeid. Door de stationering van de toestellen, komen er 27 nieuwe routes bij. “Waarmee twaalf landen worden verbonden.”

Vluchten
Vanaf Bordeaux vliegt Ryanair onder andere naar Manchester, Kopenhagen, Fez, Kwakow en de Ierse hoofdstad Dublin. In totaal zeventig vluchten per week. Voor Marseille gaat het om 150 vluchten per week. Vanuit de Zuid-Franse havenstad vliegt Ryanair onder andere naar Agadir, Bologna en Warschau.

Banen
“We zijn blij dat we twee nieuwe bases kunnen openen in Bordeaux en Marseille”, zegt David O’Brien van Ryanair. “Onze groei brengt 1,1 miljoen passagiers per jaar naar Bordeaux en 2,4 miljoen in Marseille. Op de beide bases levert dit een werkgelegenheid op van 120 directe banen en een bijdrage aan 2.500 gerelateerde banen in de regio.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close