fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

EasyJet verwacht hogere brutowinst over 2018

De Britse low-cost carrier easyJet verwacht over het boekjaar 2018 een hogere brutowinst te behalen dan eerder voorspeld. De maatschappij rekent op een brutowinst tussen 570 en 580 miljoen pond. Dit meldt de carrier vrijdagochtend.

De kosten lagen bij easyJet wel hoger dan verwacht. Volgens ceo Johan Lundgren komt dit onder andere door stakingen bij de luchtverkeersleiding en zwaar weer, waardoor vluchten geannuleerd moesten worden.

Positief
Ondanks de hogere kosten is de verwachting positief doordat concurrent Ryanair geplaagd wordt door stakingen en met Monarch en air berlin twee concurrerende airlines wegvielen. Beide maatschappijen gingen failliet. “We hebben geprofiteerd van eenmalige gebeurtenissen in 2018”, stelt Lundgren.

Berlijn Tegel
De maatschappij verwacht over het gebroken boekjaar 2018, dat loopt tot eind september, in totaal 84,6 miljoen passagiers te vervoeren. In deze verwachting zijn de passagiers van luchthaven Berlijn Tegel niet megenomen. EasyJet opende in januari 2018 een grote basis op de luchthaven, waar eerst concurrent air berlin veel marktaandeel had.

Capaciteit
De loadfactor komt één procentpunt hoger uit dan in 2017 en wordt naar verwachting van de airline 93,6 procent. Over het boekjaar had easyJet 90,3 miljoen stoelen beschikbaar. Dat is een toename van 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar, maar wel lager dan easyJet verwachtte. Dit komt door de verstoringen van buitenaf.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button