IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Eerste crash van een F-35

Een Amerikaanse F-35 is vrijdag neergestort bij de vliegbasis MCAS Beaufort, South Carolina. Dit is bevestigd door militaire officials, zo schrijft onder meer Reuters. Het gaat voor zover om de eerste crash met een F-35, ook wel JSF.

Oorzaak
De piloot van het toestel zou zich met de schietstoel in veiligheid hebben gebracht. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Opleiding
Het toestel behoorde toe aan een opleidingssquadron van het Amerikaanse marinierskorps (US Marines), gestationeerd op de basis in South Carolina. De gecrashte F-35 is van het type F-35B, de STOVL-versie (Short Take-Off, Vertical Landing). Deze versie kan verticaal landen.

Beschikbaarheid
DefenseNews schreef enkele maanden geleden dat een tekort aan reserve-onderdelen voor de F-35B’s op MCAS Beaufort voor problemen zorgt. Als gevolg hiervan was de operationele beschikbaarheid van toestellen voor het opleidingssquadron van de US Marines minder dan gewenst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close