fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Meer toezicht op infrastructuur Schiphol na stroomstoring

Schiphol gaat het toezicht op de infrastructuur van de luchthaven verbeteren. Dit is een van de aanbevelingen uit een rapport van TNO, dat opgesteld werd na de grootschalige stroomstoring van afgelopen april.

Op 29 april werd de luchthaven getroffen door een grote stroomstoring. Dit leidde tot het annuleren van vluchten en de ontruiming van de luchthaven. Na de stroomstoring vroeg Schiphol TNO om onderzoek te doen.

Het onderzoeksinstituut concludeerde eerder al dat de noodstroom-aggregaat en een spanningsdip bij netbeheerder Tennet voor de problemen zorgden.

Datanetwerken
Nadat de stroomvoorziening weer hersteld was, bleken er problemen met het computernetwerk te zijn. Eén van de datanetwerken kon niet volledig opgestart worden, waardoor het incheck- en bagagesysteem verstoord raakte. Dat leidde tot vertragingen en annuleringen.

Aanbevelingen
TNO beveelt Schiphol onder andere aan om voor tijdelijke systemen dezelfde eisen te hanteren als voor systemen die permanent op de luchthaven worden gebruikt. Hiermee kan de kans op een storing verminderd worden. Ook moeten de systemen regelmatig getest worden onder ‘gangbare bedrijfscondities’. Ook moet de luchthaven met externe partijen in overleg om te kijken hoe het signaleren en melden van problemen verbeterd kan worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button