IncidentenNieuws

Airbus A320 rijdt bomen omver | Foto’s

Een Airbus A320 van de Braziliaanse maatschappij TAM Linhas Aéreas heeft vrijdag op de luchthaven van Congonhas Airport in Sao Paulo een aantal bomen omvergeduwd. Het incident gebeurde nadat het toestel door een pushbackwagen uit een hangar was gereden.

Beschadigd
De traileraansluiting met het vliegtuig was defect waardoor het toestel niet meer te houden was. De Airbus gleed vervolgens achterwaarts door tegen de bomen. Hierdoor raakte het staartstuk in een deel van de stabilo beschadigd.

Volgens LATAM waren er geen passagiers aan boord en raakte niemand gewond. Het betreffende toestel, de PT-MZJ, wordt momenteel gerepareerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close