AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Bonden willen sluiting Ryanair-basis Eindhoven voorkomen

De vakbonden FNV Luchtvaart en VNV willen de sluiting van de Ryanair-basis op Eindhoven Airport voorkomen. Dat zeggen beide bonden in een statement.

FNV
FNV Luchtvaart liet vanmorgen in een statement weten dat het personeel van Ryanair via een memo op de hoogte is gesteld van de sluiting van de ‘home base’ op Eindhoven Airport. Volgens Asmae Hajjari, bestuurder FNV Luchtvaart, doet Ryanair dit alleen maar om ‘zich niet te hoeven houden aan werknemersrechten.’ “Maar we accepteren dit natuurlijk niet zomaar. We gaan er alles aan doen om sluiting te voorkomen”, aldus Hajjari.

VNV
Ook de VNV zal zich met ‘hand en tand’ verzetten tegen de sluiting van de basis op de Brabantse luchthaven. “De VNV en de Ryanair-piloten laten zich niet intimideren en eisen dat fundamentele arbeidsrechten geborgd worden bij Ryanair in Nederland. Hiervoor zullen we alle beschikbare instrumenten benutten”, aldus de VNV.

Verschil
Toch kijken de twee bonden anders tegen de sluiting van de basis aan. Zo zegt Hajjari van FNV dat de sluiting onderdeel is van het winterplan van Ryanair; ‘Het winterplan kun je niet zo snel uitrollen, dus het kan niet anders dan dat het besluit tot sluiting al langer op de plank lag.’ De VNV zegt daarentegen dat ‘de aangekondigde sluiting tot de standaard angstzaaiende retoriek van Ryanair lijkt te behoren.’

Hetzelfde
Wel zijn beide bonden het er over eens dat Ryanair zal moeten aantonen wat de nut en noodzaak van het besluit tot sluiting is. Ieder bedrijf dat een sluiting aankondigt moet zich volgens de Nederlandse wetgeving daarvoor verantwoorden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/