fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Eindhoven Airport: schade Ryanair blijft beperkt

“De vluchten die gepland staan voor het winterseizoen zullen grotendeels normaal worden uitgevoerd, dus de schade voor Eindhoven Airport blijft beperkt”, zo meldt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport NV.

Werkgelegenheid
Hij vervolgt meteen; “maar dit is natuurlijk geen goed nieuws voor de werkgelegenheid op Eindhoven Airport. Wij hopen echt voor het betrokken Ryanair personeel dat zij elders gestationeerd kunnen worden.” Dit zegt Meijs naar aanleiding van het bericht van Ryanair dat zij de basis op Eindhoven Airport met ingang van 5 november zullen sluiten.

Vluchten
“Voor komend winterseizoen zouden drie Ryanair toestellen gestationeerd zijn op Eindhoven Airport. Er staan van eind oktober tot eind maart gemiddeld per dag circa. 45 vluchten van en naar Eindhoven Airport gepland. Naar verwachting zal het grootste deel, circa 80-85%, van deze vluchten normaal worden uitgevoerd. Het sluiten van de basis van Ryanair komend winterseizoen betekent het verlies van ca. 100 tot 150 Ryanair banen op Eindhoven Airport”, aldus de Brabantse luchthaven.

Winter
Eindhoven Airport: “Voorlopig geldt de sluiting van de basis van Ryanair alleen voor het winterseizoen. Voor de wat langere termijn verwacht Eindhoven Airport dat de vermindering van het aantal vluchten van Ryanair, hetzij door Ryanair zelf, hetzij door andere luchtvaartmaatschappijen, weer wordt opgevuld.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button