AirlinesFinancieelNieuwsPilotenProfessional

Nieuwe ceo Air France hervat vakbondsgesprekken

De gesprekken tussen de vakbonden en Air France worden door Ben Smith, de nieuwe ceo van Air France en topman van Air France-KLM, hervat, zo melden verschillende Franse kranten.

Hervat
De gesprekken met de vakbonden, na 15 stakingsdagen, het aftreden van Jean-Marc Janaillac, het aantreden van Ben Smith als nieuwe topman bij Air France-KLM én tijdelijke ceo van Air France, worden vandaag hervat door Smith.

Gesprekken
Smith is zich ‘terdege bewust van de verwachtingen van de werknemers, inclusief de salarisperikelen’, en wil een nieuwe aanpak aanbieden. Dat zei hij toen hij de functie van ceo van Air France op zich nam. Die nieuwe aanpak zal nu aan de vakbonden voorgeschoteld worden. Smith hoopt zo een einde te maken aan de langlopende onvrede van de Air France-medewerkers over hun salaris en andere arbeidsvoorwaarden.

Provocatie
Een lid van één van de vakbonden, die anoniem wenst te blijven, zegt tegen de krant Le Parisien, dat Smith een salaris ontvangt dat drie keer zo hoog is als dat van de voormalige Air France-KLM topman. Volgens hem is het een provocatie van het bestuur naar de medewerkers toe. Zij eisen volgens het vakbondslid een loonsverhoging van ‘maar 5,1 procent’. In de komende weken zal duidelijk worden of de hervatte gesprekken voor rust bij Air France zullen zorgen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close