fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

“Primera Air vraagt faillissement aan”

Luchtvaartmaatschappij Primera Air vraagt dinsdag faillissement aan. Dit melden diverse media. Op sociale media circuleert een e-mail die door het management aan het personeel gestuurd zou zijn.

De maatschappij werd in 2014 opgericht en bestaat in feite uit twee carrier: Primera Air Nordic en Primera Air Scandinavia. De merken opereren onder een eigen airline operating certificate (AOC) en zijn respectievelijk in Letland en Denemarken gevestigd.

Kosten
Als reden voor het faillissement geeft directeur Flight Operations Anders Ludvigsson de hoge kosten die de maatschappij heeft. Doordat de levering van nieuwe toestellen van Airbus vertraging opliep, moest de maatschappij toestellen huren op basis van een wet-lease overeenkomst. Dit kostte volgens Ludvigsson veel geld. Ook speelden hoge onderhoudskosten de carrier parten.

Bestemmingen
Primera Air vliegt op dit moment op een aantal bestemmingen binnen Europa en voert ook trans-Atlantische vluchten uit. De maatschappij steekt met 737’s vanuit Londen de oceaan over naar New York. Naast Londen waren er ook grootse plannen om dit vanuit Brussel en Madrid te gaan doen.

737 MAX 9
De airline zou op de routes de 737 MAX 9 inzetten. Zover lijkt het niet te komen, Boeing en leasemaatschappij ALC moesten de toestellen nog leveren. Op dit moment bestaat de vloot uit zeven oudere 737’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button