fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Emirates schrapt Australische A380-vluchten

Emirates is aan de Australische vluchten aan het sleutelen en heeft besloten dat het de Airbus A380 op drie routes schrapt en door Boeing 777-300ER’s vervangt, zo meldt Australian Business Traveller op basis van een statement van Emirates die de maatschappij naar de Australische nieuwswebsite stuurde.

Dubai
Een van de drie routes die niet meer met de ‘Superjumbo’ worden uitgevoerd is die tussen Sydney en Dubai. Emirates vliegt al vanaf juli met een ‘triple seven’ tussen de steden, maar zou na 27 oktober weer met een A380 de route vliegen. Nu blijkt dat dit niet het geval is en enkel met een Boeing 777-300ER tussen Dubai en Sydney gevlogen wordt.

Bangkok
Ook op de dagelijkse route Sydney-Bangkok-Dubai wordt de A380 uit de lucht gehaald. Vanaf 15 januari volgend jaar wordt deze route met een Boeing 777 uitgevoerd.

Singapore
De laatste route waar de A380 niet meer op zal vliegen is die van Melbourne-Singapore-Dubai. Ook deze verandering van vliegtuig zal vanaf 15 januari volgend jaar worden doorgevoerd.

Januari
Een woordvoerder van Emirates liet nog wel aan Australian Business Traveller weten dat vanaf 15 januari er een andere vlucht tussen Dubai en Singapore met een A380 wordt uitgevoerd. Dan worden er twee vluchten met de Airbus A380 uitgevoerd en twee met de Boeing 777-300ER.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button