fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IATA: Recordbezettingsgraad in maand augustus

In de maand augustus zaten, wereldwijd genomen, de vliegtuigen nog nooit zo vol. “De bezettingsgraad steeg met 0,7 procentpunt naar 85,3 procent, wat de hoogste bezettingsgraad ooit in een maand was, sinds tenminste 1990, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Kilometers
In de maand augustus reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 6,4 procent meer mensen met het vliegtuig dan in juli vorig jaar. Een kleine stijging ten opzichte van de 6,2 procent groei in juli.

Efficiëntie
“De recordbezettingsgraad weerspiegelt dat luchtvaartmaatschappijen de efficiëntie van hun activa maximaliseren in een tijd van stijgende brandstofprijzen en andere kosten die de mogelijkheden voor lage-tariefstimulering beperken”, aldus Alexandre de Juniac, de ceo van de belangenorganisatie IATA.

Europa
In vergelijking met de maand juli bleef het aantal mensen dat in Europa het vliegtuig pakte gelijk. Wat neerkomt op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers. In Azië pakten de meeste mensen het vliegtuig, namelijk 33,7 procent van de wereldwijde reizigers per vliegtuig.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button