AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Cathay vliegt volgend jaar niet meer naar Kopenhagen

Cathay Pacific zal komende zomer niet meer vliegen tussen Hong Kong en Kopenhagen, dat blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Kopenhagen
Sinds 2 mei van dit jaar vliegt Cathay Pacific drie keer per week tussen Hong Kong en Kopenhagen. De laatste vlucht voor dit zomerseizoen staat gepland op vrijdag 26 oktober. Dit wordt meteen de laatste vlucht voor een langere tijd, want Cathay heeft besloten de route komende zomer niet neer te vliegen.

Direct
De directe vlucht tussen de speciale bestuurlijke regio in China en de hoofdstad van Denemarken wordt tot en met de 26e oktober nog uitgevoerd met een Airbus A350. Voordat Cathay besloot om de vlucht te schrappen, stond de heropening van de route gepland op 3 mei volgend jaar.

A350
Of de A350’s die op de route worden ingezet naar Schiphol zullen vliegen is niet duidelijk, wel is duidelijk dat Cathay met A350-900’s én A350-1000’s vliegt. In de A350-1000 kunnen 46 mensen plaatsnemen in businessclass, 32 in premium economy en 256 in economy, oftewel 334 passagiers. In de 900-variant is er ruimte voor 280 passagiers, waarvan er 38 in businessclass kunnen zitten, 28 in premium economy en 214 in economy.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close