AirlinesNieuwsProfessional

Delta breekt passagiersrecord september

Delta Air Lines heeft afgelopen september het passagiersrecord voor die maand verbroken, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Record
In september stapten er in totaal 15,24 miljoen mensen op een Delta-toestel, dat waren er 4,1 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Met dit aantal breekt Delta het oude passagiersrecord van september. Ondanks dat er meer passagiers zijn vervoerd zaten de vliegtuigen wel minder vol in september. De bezettingsgraad daalde met 0,8 procentpunt ten opzichte van vorig jaar, naar 83,6 procent. Het aantal kilometers dat door betalende reizigers is gevlogen steeg in vergelijking met september vorig jaar met 3,7 procent naar 18.309.678 kilometer.

Annuleringen
Verder laat Delta weten dat in de eerste negen maanden van dit jaar, er 97 dagen zijn geweest dat er geen enkele Delta-vlucht geannuleerd werd, hiermee zijn het aantal dagen waarop er geen annuleringen plaatsvonden nu al hoger dan in het hele vorige jaar. Wel bleven eind september alle Delta-toestellen die binnen Verenigde Staten zouden vliegen aan de grond staan door een computerstoring.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button