fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Duidelijke stijging passagiersaantallen IAG in september

De luchtvaartmaatschappijen van de International Airlines Group (IAG), zagen in september het aantal vervoerde passagiers duidelijk stijgen, dat blijkt uit de maandcijfers van de luchtvaartgroep.

Passagiers
In totaal stapten 10,57 miljoen passagiers op de toestellen van British Airways, Vueling, Aer Lingus en Iberia. Dat is 7,1 procent meer dan in september vorig jaar. Iberia zag procentueel de grootste passagiersstijging met 11 procent naar 5,53 miljoen passagiers.

Bezettingsgraad
De vliegtuigen van British Airways, Vueling en Iberia zaten minder vol dan vorig jaar september. Respectievelijk daalde de bezettingsgraad met 1,2 procentpunt, 1,5 procentpunt en 0,6 procentpunt. Voor British Airways lag de bezettingsgraad op 83,3 procent, voor Vueling op 87,1 procent en voor Iberia op 86,9 procent. Aer Lingus is de enige maatschappij waarbij de vliegtuigen 0,3 procentpunt voller zaten, namelijk 84,3 procent. In de totaliteit daalde de bezettingsgraad voor IAG met 1 procentpunt.

Latijns-Amerika
Vooral de routes naar Latijns-Amerika en de Caribische Eilanden waren afgelopen maand populair. In vergelijking met september vorig jaar stapten 10,3 procent meer reizigers op het vliegtuig om naar een bestemming in de bovenstaande gebieden te vliegen, namelijk 451.000. Naar Afrika, het Midden-Oosten en Azië nam het aantal reizigers met 4,3 procent af naar 484.000.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button