AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

EVA Air neemt eerste Boeing 787-9 in ontvangst

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air heeft de eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen, zo meldt de Air Lease Corporation (ALC).

Internationale
Met de nieuwe Dreamliner, die EVA Air voor een lange tijd huurt bij de Air Lease Corporation, zal de maatschappij uit Taiwan internationale vluchten uitvoeren, aldus Steve Lin, voorzitter van EVA Air. Het is de eerste maatschappij in Thailand die met de Dreamliner vluchten uitvoert. Met de komst van de nieuwe 787-9 komt het aantal widebody-toestellen voor de maatschappij op 5 te liggen.

Vloot
Los van de 787-9 heeft EVA Air ook vier Boeing 777-300ER’s. In 2020 komen daar nog drie 787-9’s en twee 787-10’s, ook via ALC gehuurd, bij. Dan telt de widebody-vloot 10 toestellen.

ALC
Begin deze week leverde ALC nog drie nieuwe Airbus A320’s aan de Saudi-Arabische low-cost maatschappij Flyadeal. ALC, met de hoofdvesting in Los Angeles, koopt nieuwe vliegtuigen van fabrikanten en verhuurt deze aan maatschappijen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/