fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

EVA Air neemt eerste Boeing 787-9 in ontvangst

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air heeft de eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen, zo meldt de Air Lease Corporation (ALC).

Internationale
Met de nieuwe Dreamliner, die EVA Air voor een lange tijd huurt bij de Air Lease Corporation, zal de maatschappij uit Taiwan internationale vluchten uitvoeren, aldus Steve Lin, voorzitter van EVA Air. Het is de eerste maatschappij in Thailand die met de Dreamliner vluchten uitvoert. Met de komst van de nieuwe 787-9 komt het aantal widebody-toestellen voor de maatschappij op 5 te liggen.

Vloot
Los van de 787-9 heeft EVA Air ook vier Boeing 777-300ER’s. In 2020 komen daar nog drie 787-9’s en twee 787-10’s, ook via ALC gehuurd, bij. Dan telt de widebody-vloot 10 toestellen.

ALC
Begin deze week leverde ALC nog drie nieuwe Airbus A320’s aan de Saudi-Arabische low-cost maatschappij Flyadeal. ALC, met de hoofdvesting in Los Angeles, koopt nieuwe vliegtuigen van fabrikanten en verhuurt deze aan maatschappijen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button