fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Saudische low-cost maatschappij ontvangt drie A320’s

Flyadeal, de low-cost dochtermaatschappij van Saudi Airabian Airlines (Saudia), ontvangt komende januari drie nieuwe Airbus A320ceo’s, zo meldt de leasemaatschappij BOC Avation.

Groei
De drie nieuwe A320’s worden aan de vloot van Flyadeal toegevoegd. De extra vliegtuigen zijn nodig om de groei van de low-cost maatschappij te bewerkstelligen. Sinds de eerste vluchten van de maatschappij in september 2017, blijkt de airline populair en wil daarom uitbreiden.

Vloot
Met de nieuwe A320ceo’s wordt de vloot van Flyadeal uitgebreidt naar 11 Airbus-toestellen. De vloot bestaat al uit acht A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 0,8 jaar oud. De maatschappij voert voornamelijk binnenlandse vluchten uit, maar zal in de toekomst vluchten naar bestemmingen in het hele Midden-Oosten gaan uitvoeren.

Low-Cost
Flyadeal is niet de enige low-cost maatschappij in het Midden-Oosten. Zo zijn er ook nog Air Arabia en Flynas. Beide maatschappijen vliegen binnen het Midden-Oosten, maar Air Arabia voert ook vluchten naar Eritrea uit. Ook heeft Air Arabia uit de Verenigde Arabische Emiraten, voor Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) gekozen om het motoronderhoud te voorzien van de groeiende Airbus A320-vloot van de maatschappij.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button