IncidentenMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVideoVideo opmerkelijk

Twee Antonovs botsen hard op elkaar in Sudan | Video

Twee militaire Antonov-toestellen van de Soedanese luchtmacht zijn woensdagochtend hard op elkaar gebotst op het vliegveld van Khartoem in Soedan, zo melden verschillende media.

Botsing
In onderstaande video is te zien hoe de militaire Antonov-transportvliegtuigen An-32 en An-30 op de landingsbaan van de Noord-Afrikaanse luchthaven. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de botsing, maar beide toestellen zijn zwaar beschadigd. De cockpit van An-32 is afgebroken en ook het staartstuk van de An-30 is ernstig beschadigd.


Luchtmacht
Ook de Soedanese luchtmacht laat weten dat zowel de Antonov An-32 als de An-30 van hen zijn. Na het ongeval werd de baan gesloten, maar kon vrij snel weer vrijgegeven worden nadat de toestellen van de baan waren gesleept.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close