fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVideo

Twee Antonovs botsen hard op elkaar in Sudan | Video

Twee militaire Antonov-toestellen van de Soedanese luchtmacht zijn woensdagochtend hard op elkaar gebotst op het vliegveld van Khartoem in Soedan, zo melden verschillende media.

Botsing
In onderstaande video is te zien hoe de militaire Antonov-transportvliegtuigen An-32 en An-30 op de landingsbaan van de Noord-Afrikaanse luchthaven. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de botsing, maar beide toestellen zijn zwaar beschadigd. De cockpit van An-32 is afgebroken en ook het staartstuk van de An-30 is ernstig beschadigd.


Luchtmacht
Ook de Soedanese luchtmacht laat weten dat zowel de Antonov An-32 als de An-30 van hen zijn. Na het ongeval werd de baan gesloten, maar kon vrij snel weer vrijgegeven worden nadat de toestellen van de baan waren gesleept.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button