fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalVeiligheid

Van Nieuwenhuizen: betere bescherming luchtvaartpersoneel

Minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) Cora van Nieuwenhuizen wil dat in Nederland gevestigde buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zich aan de Nederlandse wet houden. Dan wordt het luchtvaartpersoneel goed beschermd onder de Nederlandse wetgeving, zo meldt het ministerie van I&W.

Bescherming
Van Nieuwenhuizen: ‘In Nederland gevestigde luchtvaartmaatschappijen moeten aan de Nederlandse arbeidswetten voldoen die een goede bescherming bieden aan medewerkers. ‘Dat zou ook zo moeten zijn voor Nederlands vliegpersoneel dat voor buitenlandse budgetmaatschappijen werkt. Maar in de praktijk blijken deze werkgevers regelmatig de randen van de wet op te zoeken. Het is goed dat we nu een alliantie hebben van zes gelijkgestemde landen die hun handtekening zetten onder eerlijke arbeidsomstandigheden.’

Declaration
Om op Europees niveau de arbeidsrechten van vliegpersoneel dat voor buitenlandse maatschappijen werkt te beschermen, ondertekenen Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland en Frankrijk de ‘Declaration on a Social Agenda in Aviation’. De zes ondertekenaars gaan op de Aviatoin Summit in Wenen met de Commissie kijken hoe op basis van de Europese regels voor een gelijk speelveld de positie van de medewerkers kan worden versterkt. Naast de sociale agenda wordt er door de deelnemers ook onder meer gesproken over het vereenvoudigen van het Europese Luchtruim.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button