Nieuws

Ceo Boeing: prototype luchttaxi volgend jaar operationeel

Dennis Muilenberg, de ceo van Boeing, vertelt tijdens een gesprek met een journaliste van Bloomberg dat ‘een prototype van de luchttaxi binnen een jaar al getest kan worden’.

Luchttaxi
Volgens Muilenberg ‘zal er snelle vooruitgang geboekt worden’ als het aankomt op vliegende taxi’s. Boeing is met Amerikaanse autoriteiten en het bedrijf SparkCognition bezig om een luchtverkeersleidingsysteem te ontwikkelen voor de vliegende taxi’s. ‘Denk aan een toekomst waarin je driedimensionale snelwegen hebt om verkeersopstopping te verlichten’, zegt Muilenberg in Seattle.

Vijf jaar
“Ik zou verwachten dat we binnen vijf jaar de eerste operationele modellen in werking zien”, aldus de Boeing-ceo. “We zullen de komende jaren een snelle vooruitgang zien en Boeing staat met onze partners op de voorgrond van deze ontwikkelingen.”

Airbus
Ook Airbus maakt serieus werk van vliegende taxi’s. Projecten die Airbus gaat ontwikkelen zijn een prototype van een zelf-vliegende taxi genaamd CityAirbus. Ook wordt er verder gewerkt aan Vahana, een elektronische vliegende taxi en Voom, een platform waarbij er online een helikopter geboekt kan worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/